Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 12:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/for-en-fornyelse-av-europa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”För en förnyelse av Europa”

Vem sade sanningen till britterna om deras framtid efter Brexit? Vem sade att de skulle förlora tillgången till den europeiska marknaden? Vem talade om riskerna för freden på Irland om man återgick till den forna gränsen? skriver Emmanuel Macron.
Vem sade sanningen till britterna om deras framtid efter Brexit? Vem sade att de skulle förlora tillgången till den europeiska marknaden? Vem talade om riskerna för freden på Irland om man återgick till den forna gränsen? skriver Emmanuel Macron. Foto: Dominika Zarzycka/TT

DN DEBATT 5/3. Medborgare i Europa, när jag nu tar mig friheten att vända mig direkt till er, är det inte bara med anledning av vår gemensamma historia och våra värderingar. Det beror på att läget är akut. EU-valen, som hålls om några veckor, blir avgörande för Europas framtid. Sedan andra världskriget har Europa aldrig behövts så mycket. Ändå har Europa aldrig varit i lika stor fara, skriver Frankrikes president Emmanuel Macron.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.