Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-07 09:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/for-en-fornyelse-av-europa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”För en förnyelse av Europa”

Vem sade sanningen till britterna om deras framtid efter Brexit? Vem sade att de skulle förlora tillgången till den europeiska marknaden? Vem talade om riskerna för freden på Irland om man återgick till den forna gränsen? skriver Emmanuel Macron.
Vem sade sanningen till britterna om deras framtid efter Brexit? Vem sade att de skulle förlora tillgången till den europeiska marknaden? Vem talade om riskerna för freden på Irland om man återgick till den forna gränsen? skriver Emmanuel Macron. Foto: Dominika Zarzycka/TT

DN DEBATT 5/3. Medborgare i Europa, när jag nu tar mig friheten att vända mig direkt till er, är det inte bara med anledning av vår gemensamma historia och våra värderingar. Det beror på att läget är akut. EU-valen, som hålls om några veckor, blir avgörande för Europas framtid. Sedan andra världskriget har Europa aldrig behövts så mycket. Ändå har Europa aldrig varit i lika stor fara, skriver Frankrikes president Emmanuel Macron.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in