Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 22:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/for-fossilfrihet-kravs-mer-bioenergi-sa-kan-malet-nas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”För fossilfrihet krävs mer bioenergi – så kan målet nås”

Restprodukterna från skogen och råvarorna från jordbruket bör förädlas mer för att göra trafiken och industrin fossilfri och genom export bidra till andra länders klimatarbete, skriver Svante Axelsson.
Foto: Roger Tillberg/TT

DN DEBATT 22/9.

Svante Axelsson: Behovet av bioenergi och biomaterial i industrins omställning överstiger vad som kan produceras med inhemska råvaror.

Den biostrategi som Fossilfritt Sverige presenterar i dag, och som 20 företag och branschorganisationer står bakom, visar hur pusslet kan lösas genom ett samspel mellan marknaden och politiken.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.