Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 16:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/for-lite-hemkunskap-okar-risken-for-matforgiftningar/

DN Debatt

DN Debatt. ”För lite hemkunskap ökar risken för matförgiftningar”

Resultaten från en ny avhandling från Uppsala universitet visar på dåliga kunskaper gällande livsmedelshygien bland unga. Var femte elev saknar till exempel kunskap om att kycklingkött alltid behöver vara genomstekt. Bild: Moa Karlberg

Runt 500.000 människor drabbas enligt beräkningar av matförgiftning i Sverige varje år. Bristande hygienkunskaper i hushållen är en av orsakerna. Nu är det dags för en utökad timplan i hemkunskap för att Sverige ska få medvetna konsumenter, minskat matsvinn och färre fall av matförgiftningar, skriver en grupp experter inom området.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in