Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 21:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/for-lite-hemkunskap-okar-risken-for-matforgiftningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”För lite hemkunskap ökar risken för matförgiftningar”

Resultaten från en ny avhandling från Uppsala universitet visar på dåliga kunskaper gällande livsmedelshygien bland unga. Var femte elev saknar till exempel kunskap om att kycklingkött alltid behöver vara genomstekt.
Foto: Moa Karlberg

Runt 500.000 människor drabbas enligt beräkningar av matförgiftning i Sverige varje år. Bristande hygienkunskaper i hushållen är en av orsakerna. Nu är det dags för en utökad timplan i hemkunskap för att Sverige ska få medvetna konsumenter, minskat matsvinn och färre fall av matförgiftningar, skriver en grupp experter inom området.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.