Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 06:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/for-mycket-tvang-och-for-litet-kompetens-pa-ungdomshem/

DN DEBATT

DN Debatt. ”För mycket tvång och för litet kompetens på ungdomshem”

Institutionens logik skapar en tillvaro där ungdomar anpassar sig till det som förväntas av dem i stället för att ges möjlighet till verklig förändring, skriver artikelförfattarna.
Institutionens logik skapar en tillvaro där ungdomar anpassar sig till det som förväntas av dem i stället för att ges möjlighet till verklig förändring, skriver artikelförfattarna. Foto: Lisa Mattisson

DN DEBATT 16/10. De särskilda ungdomshemmen präglas i dag av kontroll och säkerhets­tänkande i stället för vård, skola och behandling. Forskning visar att det skapar andra och nya problem i stället för att lösa de problem som motiverat placeringarna. Dagens ungdomsvård behöver mer öppenhet, bättre arbetsmiljö och mer utbildad personal, skriver sex forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.