Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 18:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/foraldraledighet-som-fordelas-jamnt-skulle-ge-battre-chefer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Föräldraledighet som fördelas jämnt skulle ge bättre chefer”

Mäns uttag av föräldrapenningdagarna ökade markant år 1995 och 2005, då första respektive andra ”pappamånaderna” infördes. Med individualiserad föräldraförsäkring kan vi få en sådan ökning igen, skriver Annika Elias.
Foto: Heiko Junge

Ändra lagen. Endast 30 procent av alla privatanställda chefer är kvinnor. En individualiserad föräldraförsäkring är viktigt för att inte gå miste om kompetens. Även då kan förstås enskilda välja att dela ojämnt på tiden. Men det finns ingen anledning för skattebetalarna att subventionera det, skriver Ledarnas ordförande Annika Elias.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.