Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 12:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forbattra-invandringen-av-arbetskraft-till-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Förbättra invandringen av arbetskraft till Sverige”

Tayyab Shabab är programmerare från Pakistan. Han arbetar sedan några år med att bygga it-system. Han och hans fru ska utvisas från Sverige då hans förra arbetsgivare gjort en miss vad gäller pensionsinbetalningar.
Foto: Claudio Bresciani TT

Värna öppenheten. Många av de utvisningar av arbetskraftsinvandrare som uppmärksammats är resultatet av Migrationsverkets väldigt stränga tolkning av reglerna. Vi föreslår fyra förändringar så att vi slipper fall där människor hamnar i kläm och företag förlorar viktig kompetens, skriver Samuel Engblom, TCO och Emil Källström (C).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.