Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 04:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forbjud-bensinbilar-2025-och-oljeeldning-i-hus-2020/

DN DEBATT

DN Debatt. "Förbjud bensinbilar 2025 och oljeeldning i hus 2020"

Utspel från centerministrarna: Dramatisk sänkning av koldioxidutsläppen i fyrapunktsprogram ska göra Sverige till världsetta i miljökampen. Centerpartiet sätter nya mål för att få ner koldioxidutsläppen. Nu vill partiet förbjuda alla bensindrivna bilar till år 2025. Vidare ska uppvärmning av bostäder med olja förbjudas till år 2020. Centerns fyra ministrar i regeringen gör sitt utspel om en hårdare politisk linje och en dramatisk förändring i nuvarande energianvändning inför ett framtidskonvent med partiet i Norrköping i dag. Eldrivna bilar, höghastighetsjärnväg och statsbidrag för den som bygger energisnålt, är konkreta centerförslag i det nya programmet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.