Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 19:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/foreslagna-flyktinglagarna-forsamrar-integrationen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Föreslagna flyktinglagarna försämrar integrationen”

I en tid när Europa gör upp med Turkiet om urholkningar av asylrätten och världen behöver politiskt mod, uthållighet och eftertanke, är det särskilt allvarligt att driva igenom förslag som riskerar så mycket på så skakig grund, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Regeringsförslaget måste ändras. Regeringen har tydliggjort att den vill göra barnkonventionen till lag, föra en feministisk utrikespolitik och prioritera mänskliga rättigheter. Men regeringens lagförslag för att minska flyktinginvandringen förtar effekten av precis den politiken, skriver företrädare för fyra S-organisationer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.