Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 15:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forfalskade-lakemedel-blir-allt-vanligare-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Förfalskade läkemedel blir allt vanligare i Sverige”

Det finns tecken på att människor köper mediciner från osäkra platser. Det rör sig främst om bantningsmedel, antidepressiva medel, potensstimulerande medel och antibiotika, skriver Susanne Lundin. Bilden visar ett tullbeslag från 2018.
Foto: Christine Olsson/TT

DN DEBATT 2/2. Även om regleringen av läkemedel i Sverige är effektiv, tyder mycket på att förekomsten av förfalskade läkemedel tilltar. Ett nytt EU-direktiv som träder i kraft nästa vecka ska förhindra spridning av förfalskade läkemedel. Det skapar förutsättningar för att spåra och stoppa farliga produkter, skriver forskaren Susanne Lundin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.