Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 16:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forsakringskassan-maste-forklara-sina-beslut-battre/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Försäkringskassan måste förklara sina beslut bättre”

Vi behöver se över individens resa genom sjukförsäkringen. Därför tillsätter regeringen en nationell samordnare som ska ha individens och samhällets bästa för ögonen, skriver socialminister Annika Strandhäll (S).
Vi behöver se över individens resa genom sjukförsäkringen. Därför tillsätter regeringen en nationell samordnare som ska ha individens och samhällets bästa för ögonen, skriver socialminister Annika Strandhäll (S). Foto: Erik Simander/TT

DN DEBATT 24/1. Regelverket i sjukförsäkringen går ibland i otakt med förändringar i samhället och människors behov vilket skapar oro. Vi ska därför utreda tillämpningen av begreppet normalt förekommande arbete samt särskilda skäl vid bedömning av arbetsförmåga. Försäkringskassan får också i uppdrag att öka förståelsen för sina beslut, skriver Annika Strandhäll (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in