Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 09:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forsakringskassans-agerande-ar-ett-haveri/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Försäkringskassans agerande är ett haveri”

Försäkringskassan har ställt återkrav på fler än 350 assistansanordnare och därtill över 110 kommuner. I Humanas fall har domstolarna gett oss rätt i alla fall utom ett, skriver artikelförfattarna.
Foto: Hampus Andersson

DN DEBATT 17/9.

Alla är överens om att fusket med personlig assistans måste minska. Men Försäkringskassan missar målet när de urskillningslöst gör återkrav på fel­aktiga grunder – ibland tio år bakåt i tiden. Det är helt absurt att retroaktivt ändra bedömningar. Myndighetens agerande hotar rättssäkerheten, skriver Johanna Rastad och Andreas Westlund för omsorgsföretaget Humana.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.