Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 08:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forskarna-har-lart-av-krisen-men-inte-beslutsfattarna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Forskarna har lärt av krisen – men inte beslutsfattarna”

När vi valt en viss strategi är det mycket svårt att ändra den, även när all information tyder på att en annan strategi hade varit bättre. Vi måste därför kombinera tydlig ansvarsfördelning med starka mekanismer för kontroll och maktdelning, skriver Erik Berglöf.
När vi valt en viss strategi är det mycket svårt att ändra den, även när all information tyder på att en annan strategi hade varit bättre. Vi måste därför kombinera tydlig ansvarsfördelning med starka mekanismer för kontroll och maktdelning, skriver Erik Berglöf. Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 2/6.

Nationalekonomen Erik Berglöf: Vi kommer att leva med covid-19 under överskådlig tid, även om vi hittar ett vaccin.

Så här långt har lärandet varit mycket effektivt forskare emellan. Däremot har beslutsfattare och ansvariga myndigheter alltför sällan ändrat sig när ny information tillkommit.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.