Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 00:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forskningen-har-svart-att-hitta-riktigt-lyckade-chefer/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Forskningen har svårt att hitta riktigt lyckade chefer”

Ledarskapsförbättringsindustrins ordviga företrädare blåser gärna upp ballonger och får ibland ledar-wannabees att sikta mot stjärnorna – med åtföljande risk för Ikaros öde, skriver Mats Alvesson.
Foto: Leif R Jansson/TT

DN DEBATT 11/8. Organisationers stora satsningar på ledarskapsförbättring förstärker en olycklig ledarcentrism. Bättre då att låta chefer och medarbetare ge ärlig och genomtänkt feedback för förbättring. Och mobilisera medarbetarna mindre som bihang till ledare och mer som medskapare av organisering och som delansvariga för verksamheten, skriver Mats Alvesson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.