Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 04:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forskningen-maste-inriktas-pa-individanpassad-medicin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Forskningen måste inriktas på individanpassad medicin”

Inga svenska forskningsfinansiärer deltar i en EU-initierad, internationell forskningssatsning vars syfte är att visa klinisk nytta för tidig och individualiserad medicinering inom fem år, skriver artikelförfattarna.
Foto: EMMA ERIKSSON

Verkningslösa mediciner. Många mediciner fungerar bara på hälften av de patienter som får dem. EU och USA satsar nu miljardbelopp på individualiserad medicinering, medan svenska forskningsfinansiärer och politiker avvaktar trots våra goda förutsättningar. För att vi inte ska halka efter måste vi satsa nu, skriver nio medicinforskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.