Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 05:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forstatligande-av-skolan-skulle-ta-20-ar-att-genomfora/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Förstatligande av skolan skulle ta 20 år att genomföra"

När kärnuppgifter för skolans funktionssätt är utlagda på 290 kommuner är en oundviklig följd att det uppstår skillnader, skriver artikelförfattaren.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 7/11.

Staten måste stärka sin styrning av skolan, framför allt för att likvärdig­heten ska öka. I vårt betänkande ger vi två alternativ för hur det kan gå till. Ett förstatligande skulle ha fördelar men leda till stora konsekvenser. En annan väg är att staten tar ett systemansvar för bland annat finansiering och kompetensutveckling, skriver särskilde utredaren Thomas Persson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.