Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 11:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forstelararreformen-ar-otillracklig/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Förstelärarreformen är otillräcklig”

Dags se till att de svenska skolhuvudmännen skapar förutsättningar för att vi som arbetar inom skolans väggar får den uppbackning vi behöver, skriver Pia Kangas.
Dags se till att de svenska skolhuvudmännen skapar förutsättningar för att vi som arbetar inom skolans väggar får den uppbackning vi behöver, skriver Pia Kangas. Foto: Katarzyna Korza / TT

Dåligt resultat. Att införa förstelärare i skolorna ska ge lärare bättre karriär­möjligheter och kan förhoppningsvis också höja lönenivån generellt. Men reformen garanterar inte förbättrade skolresultat. Det krävs att vi förstelärare får extra tid i våra tjänster om vi ska kunna prestera. Tyvärr är inte skolledare med strama budgetar ­villiga att skjuta till de resurser som krävs, skriver Pia Kangas, förstelärare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.