Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-22 18:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forsvagade-yttrandefriheten-kan-fa-sverige-att-falla-undan/

DN Debatt

DN Debatt. ”Försvagade yttrandefriheten kan få Sverige att falla undan”

Bilden på den kinesiske ambassadören Gui Congyou togs i samband med att han hotade med konsekvenser för Sverige om ledande politiker skulle delta vid prisutdelningen av Svenska PEN:s Tucholskypris till den fängslade förläggaren Gui Minhai i november förra året.
Bilden på den kinesiske ambassadören Gui Congyou togs i samband med att han hotade med konsekvenser för Sverige om ledande politiker skulle delta vid prisutdelningen av Svenska PEN:s Tucholskypris till den fängslade förläggaren Gui Minhai i november förra året. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 26/1. Ett femtontal länder utgör i dag säkerhetshot mot Sverige. Lika viktigt som att stärka det militära försvaret är det nu att upprusta skyddet för den fria åsiktsbildningen. Dessvärre har de två senaste revisionerna av yttrandefrihetsgrundlagarna lagt till nya blottor. Regeringen bör därför utreda hur grundlagarna kan återfå sin styrka, skriver Nils Funcke.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in