Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 18:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/forsvagade-yttrandefriheten-kan-fa-sverige-att-falla-undan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Försvagade yttrandefriheten kan få Sverige att falla undan”

Bilden på den kinesiske ambassadören Gui Congyou togs i samband med att han hotade med konsekvenser för Sverige om ledande politiker skulle delta vid prisutdelningen av Svenska PEN:s Tucholskypris till den fängslade förläggaren Gui Minhai i november förra året.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 26/1. Ett femtontal länder utgör i dag säkerhetshot mot Sverige. Lika viktigt som att stärka det militära försvaret är det nu att upprusta skyddet för den fria åsiktsbildningen. Dessvärre har de två senaste revisionerna av yttrandefrihetsgrundlagarna lagt till nya blottor. Regeringen bör därför utreda hur grundlagarna kan återfå sin styrka, skriver Nils Funcke.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.