Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-22 02:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fortsatt-behov-av-skarpta-krav-pa-bolaneamortering/

DN Debatt

DN Debatt. ”Fortsatt behov av skärpta krav på bolåneamortering”

Bara under de tre senaste åren har bostadspriserna ökat med nästan 40 procent och hushållens skulder med 20 procent. Bostadspriserna ligger på historiskt höga nivåer i förhållande till hushållens inkomster. De senaste månadssiffrorna är små krusningar i denna utveckling, skriver Erik Thedéen.
Bara under de tre senaste åren har bostadspriserna ökat med nästan 40 procent och hushållens skulder med 20 procent. Bostadspriserna ligger på historiskt höga nivåer i förhållande till hushållens inkomster. De senaste månadssiffrorna är små krusningar i denna utveckling, skriver Erik Thedéen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Särintressen argumenterar nu för att stoppa Finansinspektionens förslag till skärpta amorteringskrav. Men hushållens skulder ökar fortfarande snabbare än deras inkomster och bostadspriserna är fortfarande höga. Följaktligen kvarstår behovet av åtgärder, skriver Erik Thedéen, generaldirektör för Finansinspektionen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in