Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 01:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fra-lagen-jagar-bort-it-foretag-fran-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”FRA-lagen jagar bort IT-företag från Sverige”

IT-direktörer till hårt angrepp mot regeringens hantering av FRA-lagen: Sveriges ställning som en ledande IT-nation är allvarligt hotad. FRA-lagen har redan skadat svensk konkurrenskraft på IT-marknaden. Google har aviserat en eventuell avveckling i Sverige. Andra utländska företag tvekar inför framtida etableringar. Viktiga svenska branscher som telekommunikation och datalagring blir mindre attraktiva på den internationella marknaden. Den norska IT-branschorganisationen IKT-Norge varnar rent ut för datalagring hos svenska leverantörer. Även svenska IT-företag överväger att dra sig bort från den svenska marknaden. Skadeverkningen av FRA-lagen är så stor att vi väntar oss att regeringen tar vår oro på allvar, skriver 8 ledande direktörer i IT-branschen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.