Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 10:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/framtidskommission-ska-mota-sveriges-utmaningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Framtidskommission ska möta Sveriges utmaningar”

Alliansen i Almedalen: Sverige behöver en bred och öppen framtidsdiskussion. Regeringen tillsätter därför i höst en Framtidskommission under statsministerns ledning. Varje regering har ett ansvar att rusta sitt land – inte bara för dagens eller de närmaste årens utmaningar – utan också för det som väntar på längre sikt. När andra länder tvingas hantera ekonomiska kriser kan vi blicka framåt mot 2020 och 2050. Regeringen kommer därför under hösten att tillsätta en Framtidskommission med alliansens partiledare och fristående experter. Arbetet ska ledas av statsministern och avslutas senast den 1 mars 2013. Demografi, integration, demokrati, jämställdhet, socialt utanförskap, klimat och miljö är centrala områden för arbetet, skriver Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Maud Olofsson och Göran Hägglund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.