Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 05:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/frankrike-och-sverige-ska-samarbeta-om-gron-innovation/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Frankrike och Sverige ska ­samarbeta om grön innovation”

De länder och företag som är först ut med sina lösningar för övergången till ett mer hållbart samhälle kommer inte bara att öka sin konkurrenskraft, de kommer också att lägga grunden till morgondagens exportframgångar och nya jobb, skriver Stefan Löfven och Emmanuel Macron. Bilden från i Paris i juli i år.
De länder och företag som är först ut med sina lösningar för övergången till ett mer hållbart samhälle kommer inte bara att öka sin konkurrenskraft, de kommer också att lägga grunden till morgondagens exportframgångar och nya jobb, skriver Stefan Löfven och Emmanuel Macron. Bilden från i Paris i juli i år. Foto: Giancarlo Gorassini/IBL

Frankrike och Sverige undertecknar på fredag ett strategiskt partnerskap för innovation och gröna lösningar på fyra områden: transporter och städer, finanser, hälsosammare livsstilsval samt digitala företag och start-ups i denna övergång. Vårt mål är att presentera konkreta framsteg inom två år, skriver Stefan Löfven och Emmanuel Macron.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in