Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 06:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/frankrike-och-sverige-ska-samarbeta-om-gron-innovation/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Frankrike och Sverige ska ­samarbeta om grön innovation”

De länder och företag som är först ut med sina lösningar för övergången till ett mer hållbart samhälle kommer inte bara att öka sin konkurrenskraft, de kommer också att lägga grunden till morgondagens exportframgångar och nya jobb, skriver Stefan Löfven och Emmanuel Macron. Bilden från i Paris i juli i år.
De länder och företag som är först ut med sina lösningar för övergången till ett mer hållbart samhälle kommer inte bara att öka sin konkurrenskraft, de kommer också att lägga grunden till morgondagens exportframgångar och nya jobb, skriver Stefan Löfven och Emmanuel Macron. Bilden från i Paris i juli i år. Foto: Giancarlo Gorassini/IBL

Frankrike och Sverige undertecknar på fredag ett strategiskt partnerskap för innovation och gröna lösningar på fyra områden: transporter och städer, finanser, hälsosammare livsstilsval samt digitala företag och start-ups i denna övergång. Vårt mål är att presentera konkreta framsteg inom två år, skriver Stefan Löfven och Emmanuel Macron.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.