Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 02:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fred-i-syrien-skulle-inte-betyda-fred-i-mellanostern/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fred i Syrien skulle inte betyda fred i Mellanöstern”

De flesta bedömare anser att al-Assads strategi, efter Aleppo, är att fortsätta offensiven för att också kunna återta Idlib-provinsen i nordvästra Syrien, skriver artikelförfattaren. Bilden visar en pojke i Aleppos ruiner, veckan före jul.
De flesta bedömare anser att al-Assads strategi, efter Aleppo, är att fortsätta offensiven för att också kunna återta Idlib-provinsen i nordvästra Syrien, skriver artikelförfattaren. Bilden visar en pojke i Aleppos ruiner, veckan före jul. Foto: Youssef Karwashan AFP

Sverige har särskilt ansvar. Den viktigaste arenan för ett avgörande om Syriens framtid är FN:s säkerhetsråd. I synnerhet Ryssland och Kina måste tillsammans med rådets övriga medlemmar ta sitt ansvar. Sverige bör, med sin nya plats i säkerhetsrådet, underlätta detta, skriver Johan Gärde, Kjell-Åke Nordquist och Leif Stenberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in