Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 12:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/friskolor-kan-losa-problemet-med-de-daliga-skolorna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Friskolor kan lösa problemet med de dåliga skolorna”

När jag i en riksdagsdebatt 1982 för första gången presenterade tanken på ett skolpengssystem var det för att elever och föräldrar alltid måste kunna få välja något som är bättre för dem, skriver Gunnar Hökmark.
Foto: Pontus Lundahl/TT

DN DEBATT 15/8.

Gunnar Hökmark (M): Attackera inte skolor som till övervägande delen är bra. Kom i stället överens om att dåliga skolor inte får fortsätta.

Tre olika modeller kan då användas: eleverna fördelas till närliggande skolor, friskoleaktörer får ta över kommunala skolor som misslyckats eller så kan friskolor erbjudas att etablera nya skolor.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.