Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 19:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/friskolorna-ar-oppna-for-forandringar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Friskolorna är öppna för förändringar”

Det stora problemet är naturligtvis segregationen i samhället och att den slår brutalt in i skolans värld. Det som hittills gjorts för att motverka segregationen räcker uppenbarligen inte, skriver Lars Leijonborg.
Det stora problemet är naturligtvis segregationen i samhället och att den slår brutalt in i skolans värld. Det som hittills gjorts för att motverka segregationen räcker uppenbarligen inte, skriver Lars Leijonborg. Foto: Eero Hannukainen/TT

DN DEBATT 17/1.

Lars Leijonborg, Friskolornas riksförbund: Friskoledebatten behöver snabbt komma vidare till en mer konstruktiv fas.

Den bild som tonat fram i stora delar av debatten behöver korrigeras. Friskolorna kan vara en del av lösningen på de problem som svensk skola står inför i ett samhälle med betydande segregation, inte minst i boendet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.