Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 07:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/frys-ingangslonerna-for-att-kunna-ge-fler-nyanlanda-jobb/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Frys ingångslönerna för att kunna ge fler nyanlända jobb”

”Var fjärde svensk hade sitt första jobb inom handeln. Många stannar kvar och går vidare inom handeln”, skriver Karin Johansson på Svensk Handel, som i dag växlar krav med Handelsanställdas förbund inför avtalsrörelsen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Inför avtalsrörelsen. Förra året ansökte 160 000 människor om asyl i Sverige. Många kommer att få stanna, men det tar för lång tid för nyanlända att få arbete. Därutöver finns det många unga som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Det är dags att frysa ingångslönerna för att ge fler en chans att få jobb, skriver Karin Johansson, Svensk Handel.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.