Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 12:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/funktionshindrade-lamnas-pa-demokratins-bakgard/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Funktionshindrade lämnas på demokratins bakgård”

Brister gällande framkomlighet i gångvägen, avsaknad av parkeringsplats inom 25 meter från entrén konstaterades i mer än 60 procent av de undersökta röstmottagningsställena efter valen 2014, skriver artikelförfattarna.
Foto: HENRIK MONTGOMERY TT

Granskning. Personer med nedsatt funktionsförmåga hindras i sitt demokratiska medborgarskap. Otillgängliga vallokaler, otillgänglig information och lokaler som inte är anpassade används för nämndsammanträden och politiska möten. Vi kommer därför att föreslå en rad reformer, skriver Olle Wästberg och Adiam Tedros, Demokratiutredningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.