Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 03:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fusk-for-miljarder-i-de-svenska-valfardssystemen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fusk för miljarder i de svenska välfärdssystemen”

Vi kommer nu att gå vidare med att uppskatta hur stora felaktiga utbetalningar som orsakas av fel i exempelvis folkbokföringsuppgifter och sjukpenninggrundande inkomst, skriver Sven-Erik Österberg.
Foto: Hampus Andersson

DN DEBATT 2/6. I en ny rapport uppskattar vi att det varje år betalas ut cirka 8,7 miljarder kronor för mycket från 13 av de svenska välfärdssystemen. En attitydundersökning visar att det dels finns en mer tillåtande attityd till bidragsbrott och fusk hos unga, dels att de svarande tror att fusket är utbrett vilket undergräver förtroendet för välfärdssystemen, skriver Sven-Erik Österberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.