Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 11:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fusket-i-studieforbunden-langt-varre-an-befarat/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fusket i studieförbunden långt värre än befarat”

I år fyller den svenska demokratin 100 år och under dess framväxt har folkbildning spelat en viktig roll. De senaste åren har dock skandaler och fusk kantat studieförbundens verksamhet, skriver artikelförfattarna.
I år fyller den svenska demokratin 100 år och under dess framväxt har folkbildning spelat en viktig roll. De senaste åren har dock skandaler och fusk kantat studieförbundens verksamhet, skriver artikelförfattarna. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 20/2.

Magnus Ranstorp, Peder Hyllengren och Aje Carlbom: Alla studieförbund skulle behöva genomgå ett rejält stålbad.

De senaste åren har skandaler och fusk kantat studieförbundens verksamhet. Nya uppgifter visar att situationen är långt värre än vad vi befarat. Det nuvarande systemet är bortom räddning – det måste göras om i grunden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.