Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 03:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fyra-av-tio-omfattas-inte-av-livsinkomstprincipen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fyra av tio omfattas inte av livsinkomstprincipen”

Pensionsmyndigheten lägger stora resurser på att informera om livsinkomstprincipen och att det lönar sig att jobba ett år extra innan pension. Det budskapet skorrar falskt, skriver artikelförfattaren.
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 17/11.

Riksdagens beslut att höja garantipensionen tillsammans med den kommande uppräkningen av pensionsnivåer har kraftigt försvagat principerna som pensionssystemet bygger på. Våra folkvalda behöver ta ställning till den centrala frågan i vilken grad arbete ska löna sig i pensionskuvertet, skriver Daniel Barr, generaldirektör för Pensionsmyndigheten.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.