Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 18:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fyra-forslag-som-kan-tamja-marknadskrafterna-i-skolan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fyra förslag som kan tämja marknadskrafterna i skolan”

En första förutsättning för att konkurrensen ska fungera väl är att alla familjer ges samma möjligheter att välja skola. För att uppnå detta krävs ett gemensamt ansöknings- och antagningssystem, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 20/12.

Fyra nationalekonomer: Att släppa in marknadskrafterna i skolan på det radikala sätt som gjorts i Sverige är inte okomplicerat.

De flesta håller nog med om att det behövs åtgärder för att få marknadskrafterna i skolan att fungera bättre. Vi föreslår här reformer som främjar kunskapsbildning utan att skapa onödig ineffektivitet eller orättvisa, skriver Tore Ellingsen, Peter Fredriksson, Erik Lindqvist och Jonas Vlachos.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.