Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 15:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gammalmoderaterna-maste-halla-fingrarna-i-styr/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gammalmoderaterna måste hålla fingrarna i styr”

Stefan Löfven (S) och Anna Kinberg Batra (M) vid presentationen av Decemberöver­ens­kommelsen. ­”Politik handlar inte bara om sakfrågor. Det gäller att också ha ­procedurer, som ­förhindrar kaos och vågspel”, skriver statsvetaren Leif Lewin.
Foto: Nicklas Thegerström

Tolerans är nyckeln. Att påverka politikens sakinnehåll och förverkliga sitt eget ­program är inte oppositionens uppgift. När nu gammalmoderater skär tänder över ­regeringens politik gäller det att respektera decemberöverenskommelsen. Belöningen är att samma tolerans visas i motsatt politiskt läge, skriver statsvetaren Leif Lewin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.