Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 05:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gar-inte-att-kompensera-for-naturvarden-som-forstorts/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Går inte att kompensera för naturvärden som förstörts”

Det behövs transparenta register över formellt och frivilligt skyddade områden så de inte kan dubbelräknas som kompensationsmark, skriver artikelförfattarna.
Foto: Thomas Karlsson

DN DEBATT 7/12.

På onsdag börjar FN:s toppmöte för biologisk mångfald, COP15. Starka röster vill se utökade system för ekologisk kompensation på en internationell marknad. Men utopier om marknadslösningar räddar inte miljön. Sverige bör driva frågan om ett rigoröst juridiskt skydd med syfte att i första hand undvika, minimera och återställa skador på ekosystem, skriver fem miljöforskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.