Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 22:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gardsforsaljning-ar-en-bluff-av-sveriges-storsta-alkoholforetag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gårdsförsäljning är en bluff av Sveriges största alkoholföretag”

Globala spritjättar som vodkatillverkaren The Absolut Company, ägt av Pernod Richard, är en av gårdsförsäljningens starkaste förespråkare och har investerat stort i lobbning för frågan, skriver artikelförfattarna.
Foto: Claudio Bresciani / TT

DN DEBATT 12/10.

Företrädare för IOGT-NTO: Globala spritjättar som vodkatillverkaren The Absolut Company är en av gårdsförsäljningens starkaste förespråkare.

Inom kort startar en tredje statlig utredning om gårdsförsäljning av alkohol. Gårdsförsäljning påstås rädda landsbygden och gynna små vinproducenter. I en ny granskning visar vi att planerna i verkligheten är långt mer omfattande och vi avslöjar hur Sveriges största alkoholföretag storsatsat på lobbying för förslaget.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.