Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 03:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gardsforsaljning-av-alkohol-fel-vag-till-levande-landsbygd/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gårdsförsäljning av ­­alkohol fel väg till levande landsbygd”

I hårda förhandlingar inför EU-medlemskapet fick vi gehör för vårt detaljhandelsmonopol. Men det går EU-rättsligt inte att kombinera med gårdsförsäljning av öl, vin och sprit, skriver Göran Persson, Bengt Westerberg och Göran Hägglund.
Foto: Mattias Mächs/TT, Jonas Ekströmer/TT, Björn Larsson Rosvall/TT

Staten kan på olika sätt ta ansvar för en levande landsbygd. Men att kullkasta svensk alkoholpolitik till förmån för vinstdriven alkoholförsäljning är inte en trovärdig landsbygdspolitik. Tvärtom vore den direkt skadlig, för hela Sverige, skriver de före detta ­ministrarna Göran Persson, Bengt Westerberg och Göran Hägglund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.