Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 21:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gardsforsaljning-av-alkohol-inte-en-fraga-om-privatmoral/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gårdsförsäljning av alkohol inte en fråga om privatmoral”

Maria Abrahamsson och Mattias Svensson skriver i DN den 1 augusti att politiker bör avhålla sig från att stifta lagar som baseras på moraliserande föreställningar om hur medborgarna bör leva sina liv. De blandar frågor av helt olika karaktär på ett försåtligt sätt, och tar bland annat upp frågan om gårdsförsäljning av alkohol som exempel på en mästrande förbudslinje. Det finns skäl att påminna om vad förslaget till gårdsförsäljning innebär och varför man inte kan reducera den till en fråga om privatmoral.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.