Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 17:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ge-apoteken-storre-inflytande-over-lakemedelsrecepten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ge apoteken större inflytande över läkemedelsrecepten”

Att apotekens personal ägnar tid åt att kontakta förskrivare och att förskrivare ägnar tid åt att ändra sådant som med självklarhet kan ändras är en omotiverad överbyråkratisering av vårdkedjan, skriver debattörerna.
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Apoteken förhindrar tusentals fall av sjukhusvård genom att korrigera läkemedelsrecept som blivit fel. Det är obegripligt varför dessa ändringar ska vara kringgärdade med så mycket byråkrati. Det måste bli enklare för svenska farmaceuter att påverka recept, och de bör också i begränsad omfattning kunna förskriva läkemedel, skriver tre företrädare för Sveriges apoteksförening.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.