Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-01 08:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ge-apoteken-storre-inflytande-over-lakemedelsrecepten/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ge apoteken större inflytande över läkemedelsrecepten”

Att apotekens personal ägnar tid åt att kontakta förskrivare och att förskrivare ägnar tid åt att ändra sådant som med självklarhet kan ändras är en omotiverad överbyråkratisering av vårdkedjan, skriver debattörerna.
Att apotekens personal ägnar tid åt att kontakta förskrivare och att förskrivare ägnar tid åt att ändra sådant som med självklarhet kan ändras är en omotiverad överbyråkratisering av vårdkedjan, skriver debattörerna. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Apoteken förhindrar tusentals fall av sjukhusvård genom att korrigera läkemedelsrecept som blivit fel. Det är obegripligt varför dessa ändringar ska vara kringgärdade med så mycket byråkrati. Det måste bli enklare för svenska farmaceuter att påverka recept, och de bör också i begränsad omfattning kunna förskriva läkemedel, skriver tre företrädare för Sveriges apoteksförening.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in