Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-15 08:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ge-ekonomiskt-stod-till-kommuner-som-vill-ga-ihop/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ge ekonomiskt stöd till kommuner som vill gå ihop”

Alla kommuner har i princip samma ansvar och skyldighet att erbjuda kommunal service och välfärd till sina invånare. Trots att invånarantalet varierar från knappt 2 500 invånare i Bjurholm till nästan 1 miljon i Stockholm, skriver Niklas Karlsson. Bilden från ett DN-reportage från Bjurholm förra året.
Alla kommuner har i princip samma ansvar och skyldighet att erbjuda kommunal service och välfärd till sina invånare. Trots att invånarantalet varierar från knappt 2 500 invånare i Bjurholm till nästan 1 miljon i Stockholm, skriver Niklas Karlsson. Bilden från ett DN-reportage från Bjurholm förra året. Foto: Erik Abel

DN DEBATT 19/2.

Niklas Karlsson (S), Kommunutredningen: Utan förändringar blir det svårt att leverera kommunal välfärd av god kvalitet i hela landet.

Urbanisering och demografisk utveckling leder till allt svagare ekonomi i många kommuner. Ekonomiska incitament bör utvecklas så att kommunsamverkan ska kunna leda till frivilliga sammanläggningar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in