Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 11:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ge-swedavia-i-uppdrag-att-minska-svenskars-flygresande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ge Swedavia i uppdrag att minska svenskars flygresande”

Självklart ska vi fortsätta att resa! Vi kan till och med resa mer! Men ska vi klara klimatet måste vi flyga mindre, med mer eftertanke, skriver Isabella Lövin (MP).
Foto: Julian Stratenschulte/IBL

DN DEBATT 1/4. I dag börjar den flygskatt gälla som MP tagit strid för införa. I ett nästa steg vill vi ge i uppdrag till statliga Swedavia, som äger och driver flygplatser, att arbeta för minskat flygresande. Så som Systembolaget arbetar för att minska alkoholens skadeverkningar. Vi vill också att flygresereklam ska innehålla uppgift om klimatpåverkan, skriver språkröret Isabella Lövin (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.