Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 02:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/generaldirektorernas-sjalvstandighet-urholkas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Generaldirektörernas självständighet urholkas”

Statsrådet Annika Strandhäll frågades ut i riksdagens konstitutionsutskott i torsdags. Hon fick då svara på hur det gick till när regeringen petade Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler för ett år sedan.
Statsrådet Annika Strandhäll frågades ut i riksdagens konstitutionsutskott i torsdags. Hon fick då svara på hur det gick till när regeringen petade Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler för ett år sedan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 27/4. Rapporteringen om de konflikter generaldirektörerna Ann-Marie Begler och Mikael Sjöberg haft med sina statsråd har skett som om statsrådet vore chef för generaldirektören. Men generaldirektörer ska inte rätta sig efter ”samtal med departementet”. De ska tolka regleringsbrev under eget ansvar, skriver tidigare generaldirektören KG Scherman.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in