Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 17:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/generaliseringar-om-islam-gor-det-svart-stoppa-terrorn/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Generaliseringar om islam gör det svårt stoppa terrorn”

Målsättningen i den islamiska snabblösningen är inte att förändra det öppna västerländska samhället. Målsättningen är att mörda. Det är barbariskt och utan finess eller djup, skriver Eli Göndör.
Foto: Anders Wiklund TT

Den gemensamma nämnaren för terrorister med islamiska förtecken är en föga sofistikerad islamisk snabblösning, utvecklad för den som känner sig misslyckad och frustrerad. De som lanserat den har en mer strategisk målsättning: att stoppa det västerländska inflytandet bland sina anhängare. De känner sig trängda och under attack, skriver Eli Göndör.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.