Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 21:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/genuin-oro-over-passiv-politik-bakom-ungas-klimatstrejker/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Genuin oro över passiv politik bakom ungas klimatstrejker”

I morgon fredag är det åter dags för globala skolstrejker. Förra gången, den 15 mars, uppges över en miljon ha demonstrerat i minst 100 länder, varav flera tusen personer utanför riksdagshuset i Stockholm, skriver artikelförfattarna.
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 23/5. Rörelsen med klimatstrejkande unga är inte ett uttryck för ett slags allmän aktivismlust eller en önskan om att slippa ifrån skolundervisningen, varken i Stockholm eller i övriga undersökta europeiska städer. Snarare är den grundad i en genuin oro över klimatförändringarna och en frustration över politikers passivitet, skriver fem forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.