Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 22:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/genuin-oro-over-passiv-politik-bakom-ungas-klimatstrejker/

DN Debatt

DN Debatt. ”Genuin oro över passiv politik bakom ungas klimatstrejker”

I morgon fredag är det åter dags för globala skolstrejker. Förra gången, den 15 mars, uppges över en miljon ha demonstrerat i minst 100 länder, varav flera tusen personer utanför riksdagshuset i Stockholm, skriver artikelförfattarna.
I morgon fredag är det åter dags för globala skolstrejker. Förra gången, den 15 mars, uppges över en miljon ha demonstrerat i minst 100 länder, varav flera tusen personer utanför riksdagshuset i Stockholm, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 23/5. Rörelsen med klimatstrejkande unga är inte ett uttryck för ett slags allmän aktivismlust eller en önskan om att slippa ifrån skolundervisningen, varken i Stockholm eller i övriga undersökta europeiska städer. Snarare är den grundad i en genuin oro över klimatförändringarna och en frustration över politikers passivitet, skriver fem forskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in