Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 13:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-arbetsgivaravgiften-hogre-for-tillfalliga-anstallningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gör arbetsgivaravgiften högre för tillfälliga anställningar”

Min ambition har varit att de förslag som läggs fram inte ska vara något partis, fackförbunds eller arbetsgivarorganisations ”drömlösning” – utan förslag som kan lösa problem i verkligheten och som kan bli genomförda, även i ett mer komplicerat parlamentariskt läge, skriver Anders Wallner.
Min ambition har varit att de förslag som läggs fram inte ska vara något partis, fackförbunds eller arbetsgivarorganisations ”drömlösning” – utan förslag som kan lösa problem i verkligheten och som kan bli genomförda, även i ett mer komplicerat parlamentariskt läge, skriver Anders Wallner. Foto: Vesna Prekopic

DN DEBATT 31/1. I utredningen ”Hållbart arbetsliv över tid” som presenteras i dag föreslår vi bland annat att arbetsgivaravgifterna ska differentieras för att gynna arbetsgivare som erbjuder trygga anställningsformer. Det innebär att den från fackligt håll kritiserade anställningsformen allmän visstid blir kvar, men att den blir dyrare för arbetsgivaren, skriver Anders Wallner.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in