Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-31 21:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-det-enklare-for-aldre-manniskor-att-driva-foretag/

DN Debatt

DN Debatt. ”Gör det enklare för äldre människor att driva företag”

Inte sällan diskuteras hur man ska stimulera entreprenörskap i olika grupper i samhället. Särskilda åtgärder har varit inriktade mot till exempel ungdomar, utrikes födda och kvinnor. Men äldre entreprenörer har varit en bortglömd grupp, skriver artikelförfattarna.
Inte sällan diskuteras hur man ska stimulera entreprenörskap i olika grupper i samhället. Särskilda åtgärder har varit inriktade mot till exempel ungdomar, utrikes födda och kvinnor. Men äldre entreprenörer har varit en bortglömd grupp, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

Äldre egenföretagare upplever högre livskvalitet än såväl löneanställda som de som lämnat arbetsmarknaden. Att stimulera entreprenörskap bland äldre kan vara ett effektivt sätt för samhället att öka arbetskraftsutbudet och minska påfrestningarna på pensionssystemet, skriver Mats Hammarstedt och Lina Aldén vid Linnéuniversitetet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in