Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-22 04:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-det-mojligt-att-valja-bort-bensin-med-ryskt-ursprung/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gör det möjligt att välja bort bensin med ryskt ursprung”

Informationen om ursprungsland är bristfällig och svårtillgänglig. Det är särskilt beklagligt eftersom drygt 40 procent av oljan som sedan blir bensin och diesel är rysk, en information som många konsumenter säkert skulle värdesätta i tider av skarpt ifrågasättande av Putins politik och agerande, skriver Mattias Goldmann och Jakob Lagercrantz.
Informationen om ursprungsland är bristfällig och svårtillgänglig. Det är särskilt beklagligt eftersom drygt 40 procent av oljan som sedan blir bensin och diesel är rysk, en information som många konsumenter säkert skulle värdesätta i tider av skarpt ifrågasättande av Putins politik och agerande, skriver Mattias Goldmann och Jakob Lagercrantz. Foto: Lise Åserud/TT

DN DEBATT 28/4. Konsumenter vill veta ursprungsland, även för drivmedel. Det är tråkigt att regeringen, på grund av feltolkning av EU:s direktiv, har intagit samma position som konservativa delar av drivmedelsbranschen. Men EU:s klimat­ambitioner kräver länder som går före, inte länder som håller igen av obefogad oro för bannor, skriver Mattias Goldmann och Jakob Lagercrantz.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in