Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 07:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-det-straffbart-att-inneha-och-se-pa-terrorpropaganda/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gör det straffbart att inneha och se på terrorpropaganda”

Många av de personer som förekommer inom Säkerhetspolisens kontraterrorism­verksamhet skulle kunna lagföras med den typ av reglering som Säkerhets­polisen önskar få utredd, skriver Klas Friberg.
Många av de personer som förekommer inom Säkerhetspolisens kontraterrorism­verksamhet skulle kunna lagföras med den typ av reglering som Säkerhets­polisen önskar få utredd, skriver Klas Friberg. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 25/6. Vid i princip varje tillslag som Säkerhetspolisen gör i arbetet för att motverka terrorism hittar vi filmer och bilder med oerhört grova våldshandlingar och avrättningar. Materialet framställs för att rekrytera anhängare eller för att stärka sympatisörer inför våldsdåd. Vi vill att regeringen utreder om det bör bli straffbart att inneha och se på terrorpropaganda, skriver Klas Friberg.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in