Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 22:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-det-straffbart-att-inneha-och-se-pa-terrorpropaganda/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gör det straffbart att inneha och se på terrorpropaganda”

Många av de personer som förekommer inom Säkerhetspolisens kontraterrorism­verksamhet skulle kunna lagföras med den typ av reglering som Säkerhets­polisen önskar få utredd, skriver Klas Friberg.
Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 25/6. Vid i princip varje tillslag som Säkerhetspolisen gör i arbetet för att motverka terrorism hittar vi filmer och bilder med oerhört grova våldshandlingar och avrättningar. Materialet framställs för att rekrytera anhängare eller för att stärka sympatisörer inför våldsdåd. Vi vill att regeringen utreder om det bör bli straffbart att inneha och se på terrorpropaganda, skriver Klas Friberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.