Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-27 20:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-etik-obligatoriskt-i-all-hogre-utbildning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gör etik obligatoriskt i all högre utbildning”

Många i förtroendeställning tycks sakna en fungerande etisk kompass, såväl internationellt som i Sverige och både inom offentlig sektor och i företagsvärlden, skriver artikelförfattarna. Bilden visar advokatfirman Mossack Fonsecas kontor i Panama.
Många i förtroendeställning tycks sakna en fungerande etisk kompass, såväl internationellt som i Sverige och både inom offentlig sektor och i företagsvärlden, skriver artikelförfattarna. Bilden visar advokatfirman Mossack Fonsecas kontor i Panama. Foto: Foto TT

Eliten saknar etisk kompass. De flesta av våra ledare har utbildats vid framstående universitet och högskolor. Trots det saknar de förståelse för vikten av etik i de många beslut de har att fatta. Landets universitets- och högskolerektorer måste nu ta ansvar för att etiksäkra utbildningarna, skriver Lennart Levi och Bo Rothstein.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in