Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-28 20:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-etik-obligatoriskt-i-all-hogre-utbildning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gör etik obligatoriskt i all högre utbildning”

Många i förtroendeställning tycks sakna en fungerande etisk kompass, såväl internationellt som i Sverige och både inom offentlig sektor och i företagsvärlden, skriver artikelförfattarna. Bilden visar advokatfirman Mossack Fonsecas kontor i Panama.
Foto: Foto TT

Eliten saknar etisk kompass. De flesta av våra ledare har utbildats vid framstående universitet och högskolor. Trots det saknar de förståelse för vikten av etik i de många beslut de har att fatta. Landets universitets- och högskolerektorer måste nu ta ansvar för att etiksäkra utbildningarna, skriver Lennart Levi och Bo Rothstein.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.