Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 14:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-fler-sjukhus-privatdrivna-och-aterinfor-vardbitradena/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gör fler sjukhus privatdrivna och återinför vårdbiträdena”

Svensk vård har alltför ofta brister i tillgänglighet – det tar för lång tid att få vård. Det finns också problem med bemötandet – att få känna sig som en hel människa och inte bara en diagnos, skriver artikelförfattarna.
Svensk vård har alltför ofta brister i tillgänglighet – det tar för lång tid att få vård. Det finns också problem med bemötandet – att få känna sig som en hel människa och inte bara en diagnos, skriver artikelförfattarna. Foto: Leif R Jansson TT

I vårt förslag till ny sjukvårdspolitik vill vi att minst fem sjukhus till i landet ska drivas av en privat eller idéburen aktör. Vi vill ha en fastläkarreform och att alla vårdgivare ska vara skyldiga att erbjuda lika bra digital tillgänglighet som fysisk. Vi vill också återinföra vårdbiträdena, skriver Jan Björklund (L) och Anna Starbrink (L).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.