Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 09:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-fler-sjukhus-privatdrivna-och-aterinfor-vardbitradena/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gör fler sjukhus privatdrivna och återinför vårdbiträdena”

Svensk vård har alltför ofta brister i tillgänglighet – det tar för lång tid att få vård. Det finns också problem med bemötandet – att få känna sig som en hel människa och inte bara en diagnos, skriver artikelförfattarna.
Svensk vård har alltför ofta brister i tillgänglighet – det tar för lång tid att få vård. Det finns också problem med bemötandet – att få känna sig som en hel människa och inte bara en diagnos, skriver artikelförfattarna. Foto: Leif R Jansson TT

I vårt förslag till ny sjukvårdspolitik vill vi att minst fem sjukhus till i landet ska drivas av en privat eller idéburen aktör. Vi vill ha en fastläkarreform och att alla vårdgivare ska vara skyldiga att erbjuda lika bra digital tillgänglighet som fysisk. Vi vill också återinföra vårdbiträdena, skriver Jan Björklund (L) och Anna Starbrink (L).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in