Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 20:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gor-polisvetenskap-till-eget-amne-och-lat-poliser-forska/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gör polisvetenskap till eget ämne och låt poliser forska”

Redan i dag har landets polisutbildningar svårt att hinna ge polisstudenterna alla kunskaper och färdigheter de måste ha med sig ut i arbetslivet. Att korta ner utbildningen utan att tappa i kvalitet är därför inte görligt, skriver Lena Nitz.
Redan i dag har landets polisutbildningar svårt att hinna ge polisstudenterna alla kunskaper och färdigheter de måste ha med sig ut i arbetslivet. Att korta ner utbildningen utan att tappa i kvalitet är därför inte görligt, skriver Lena Nitz. Foto: Hans Runesson

DN DEBATT 17/8. Polisutbildningen behöver göras om till en treårig högskoleutbildning med en akademisk examen. Då blir både utbildning och yrket i sig attraktivare med nya möjliga karriärvägar. Görs polisvetenskap till ett eget ämne kan de akademiskt utbildade poliserna utveckla arbetssätt och metoder på vetenskapliga grund, skriver Lena Nitz, ordförande Polisförbundet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in