Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-09 10:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/goteborgs-universitet-ar-inte-skyldigt-bjuda-in-sd-att-forelasa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Göteborgs universitet är inte skyldigt bjuda in SD att föreläsa”

Vad händer när universitetet blir en plats som vissa studenter inte får tillträde till på samma villkor som andra? När vissa studenters själva existens ifrågasätts av föreläsaren? skriver artikelförfattarna.
Vad händer när universitetet blir en plats som vissa studenter inte får tillträde till på samma villkor som andra? När vissa studenters själva existens ifrågasätts av föreläsaren? skriver artikelförfattarna. Foto: Per Wissing/TT

DN DEBATT 8/12. I debatten efter Richard Jomshofs (SD) föreläsning på Göteborgs universitet har det hänvisats till vikten av att det är högt i tak på universitetet, att det är en förutsättning för akademisk verksamhet. Men betyder det att kreationister ska föreläsa i evolutionslära? Ska historiestudenter undervisas av Förintelseförnekare? Finns det några gränser? skriver 205 forskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in